Retourneren en ruilen

Toch niet tevreden over je product? of is het stuk? Dat is vervelend en daar gaan wij iets aan doen, beloofd.

Alle beloftes op een rijtje

  • 30 dagen ‘niet goed geld terug’-garantie, na ontvangst van je product.
  • Product ruilen? Na ontvangst, verzenden we dezelfde dag je nieuwe product.
  • Geld terug? Binnen 7 dagen na ontvangst wordt het bedrag teruggeboekt.
  • Is je product kapot na 30 dagen? Dan heb je 1 jaar garantie op je product.

Het Herroepingsrecht

Je hebt het recht je bestelling tot 30 dagen (wettelijk is slechts 14 dagen) na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 30 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd.


Retourneren kan met een voordelig retourlabel welke via ons retourensysteem aangevraagd kan worden.


Het retoursturen van een pakket t/m 1 meter of t/m 23kg kost €5,95. Pakketten langer dan 1 meter of tussen de 23 en 30kg kosten €8,95 om terug te sturen. Je mag het pakket ook op eigen gelegenheid retourneren. Het is voor ons helaas niet meer mogelijk om een gratis retourservice aan te bieden. Wij hebben deskundige medewerkers in dienst welke je graag helpen bij het maken van de perfecte keuze wanneer het aankomt op jouw huisdier(en). Hierdoor hopen wij dat er bewust gekozen wordt voor een bepaald product wanneer je bij ons een bestelling plaatst. Uiteraard vergoeden wij 100% van de retourkosten wanneer je een verkeerd product ontvangt of wanneer het product defect bij je binnenkomt. 


Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan HondenSpullenKopen.nl geretourneerd worden. Wanneer het product incompleet of niet meer in de originele verpakking is, dan laten we je er niet mee zitten. Je ontvangt dan 75% van het oorspronkelijke aankoopbedrag terug. Is het product vies of beschadigd dan is er helaas geen terugbetaling mogelijk. Mocht je het pakket terug willen hebben dan berekenen we daar verzendkosten voor. Wij brengen je daarvan altijd op de hoogte via de mail.


Retourzendingen zijn voor het risico van de koper.
Wij zijn dus niet aansprakelijk voor beschadigingen of het zoek raken van retour pakketten.
Om deze reden adviseren we je om een track en trace code toe te voegen.

Belangrijke spelregels voor het verpakken van een retour product:

  • Let er op dat je je pakket stevig en goed beschermd inpakt.
  • Verpak het pakket precies zoals wij het pakket naar jouw hebben verstuurd.
    Daarmee bedoelen wij dat wanneer wij bubbelplastic hebben gebruikt wij verwachten dat jij deze ook gebruikt. Wanneer iets in een plastic beschermhoes zit, dat je deze ook weer in de plastic beschermhoes doet.
  • Gebruik nooit ducttape voor het dichtplakken van de doos.
  • Indien deze regels niet opgevolgd worden, dan zullen wij hiervoor kosten moeten berekenen. Je ontvangt dan 75% van het aankoopbedrag terug.

Als je iets retour wilt sturen, dan kan dat door het volgen van deze eenvoudige stappen: